18.02.2008

SACRIFICAREA CHINCHILELOR

În momentul atingerii vârstei de maturare chinchila se sacrifică. Există mai multe metode de omorâre a chinchilelor dintre care amintim cloroformizarea. Se introduce chinchila într-un spaţiu închis care se închide ermetic şi care are dimensiuni mai mare decât aceasta. Pe podeaua recipientului se introduce o tăviţă cu cloroform se etanşează şi în câteva minute chinchila moare. Recipientul cel mai des utilizat este un borcan cu capac. Dezavantajul acestei metode este că la finalizarea ei carnea nu mai poate fi consumată.
Răsucirea capului este o a doua metodă de sacrificare a chinchilei, care se foloseşte cel mai des în crescătorii. În urma răsucirii se rupe măduva spinării. Mişcarea se realizează brusc în sus sau în lateral stânga sau dreapta.
Metoda tensionării. Prin această metodă animalul este prins şi de cap şi de coadă. Prin îndepărtarea bruscă a mâinilor se realizează secţionarea măduvei în lungul coloanei vertebrale.
Metoda prin injectare. Se injectează un cm cub de nembutal direct în inimă

14 comentarii:

  1. nu aveti suflet,nemernicilor.omorati niste animale nevinovate ptr bani. sunteti ultimii oameni de pe pamant. le omorati ptr ce? ptr toate fufele ordinare.
    rusine!! rusine!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va doresc sa sfarsiti si voi ca Chinchilele pe care le sacrificati! Ieftinarilor! Sunteti naspa! Ucideti niste animale pentru un castig nesemnificativ. Mai bine va-ti gasi un servici normal, criminalilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Gunoaie umane!!!!! Faceti pact cu diavolul pentru maruntis.
    Sa ardeti in iad!

    RăspundețiȘtergere
  4. SA DEA DUMNEZEU SA NU SE MAI CUMPERE BLANA DE CHINCHILA SI POATE ASA MURITI SI VOI DE FOAME SAU MAI BINE VA SUCITI GATURILE SINGURI.OAMENI DE AFACERI DE 2 BANI.

    RăspundețiȘtergere
  5. sa sea dreacu sa mori de foame baule...........!!!!!!!!!!!!!!
    asea hai sa nu mai mancam nici carne...si nici legume ca mor plantele....prostilor.
    interesativa cum sun crescute si vb apoi.traiesc mai bine decat voi ma fomistilor

    RăspundețiȘtergere
  6. jegosilor!!! Sa muriti si voi la fel ca bietele animale!!!
    Sa nu mai vindeti nici macar o blana si sa muriti toti de foame!!

    RăspundețiȘtergere
  7. ba astia cu anti omorarea ya datine voi bani ca sa traim si va dam voua chinchilele si apoi mai vorbim ce tot acolo , ca omoram chincile ca nustiu ce, traim si noi cum putem.
    p.s.
    mai bine mergem la furat sa ne facem tara de ras???

    RăspundețiȘtergere
  8. nu utati ca in yiua de astayi suntem in stare sa ne vindem unul pe altul asa ca nu mai vorbiti prostii va rog frumos.ficeare face ce poate ca sa supravetuiasca

    RăspundețiȘtergere
  9. daca mai mancati carne de pui, vita sau porc veti murii in chinuri groaznice si ve-ti ajunge in iad.

    daca mai cumparati haine din piele de origine animala, acestea vor arde pe voi si voi impreuna cu ele.

    iar daca veti mai folosii orice produs de origine animala veti ramane pentru eternitate in granita dintre lumea viilor si lumea mortilor.

    toate aceste mesaje sunt cu dragoste compuse pentru toti ipocritii iubitori de animle.

    si ca o ultima intrebare... crede-ti ca rasa umana a avut fibre sintetice acum 1000 de ani ? si mai credeti ca sacrificare animalelor in diferite foloase este ceva nenatural ? ganditi-va la asta incompetenti limitati si ipocriti.

    RăspundețiȘtergere
  10. tare m-as bucura sa fie o lege si pentru aceste animalute sa interzica sacrificarea lor si sa nu mai fie atat de chinuite de cei care nu au inima.VA DORESC SA AVETI UN SFARSIT LA FEL DE CHINUIT CA ACESTE ANIMALE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu-ti fa griji, de sfarsit vom sfarsi cu totii; tu- inconjurat de porci, vaci capre,gaini delfini, balena albastra, rinoceri si mai nou de chinchile. Intrebare- Faci ceva pentru a apara animalele braconate in salbaticie, faci ceva pentru a opri sacrificarea fara noima a delfinilor in tarile nordice unde mii de astfel de vietati sunt ucise annual pentru a demonstra barbatia tinerilor? ei bine - NU.
      Eu cresc aceste animale , le asigur cele mai bune conditii, nu intervin in natura si pentru cunostinta celor ca tine aceste animale mai exista datorita celor ca mine (crescatori de chinchilla) care asigura locuri de munca , platesc taxe si in plus din castigul lor iti ofera si tie prin taxele platite - IPOCRITULE

      Ștergere
  11. Dc nimeni nu i-a apararea si celorlalte animale, de ex porci, bovine. Aceeasi viata o au doar ca sunt omorate pt hrana dar tot li se ia viata ! Aceste animalute sunt o sursa f buna de venit, daca sti cui si unde sa le dai. Atata timp cat aceste animalute nu sufera si pe perioada cresteri li se asigura cele mai biune conditii si o moarte f rapida este in regula. Nu este ok dar va spun sincer ca nu sufera deloc. Si aduc f multi bani.

    RăspundețiȘtergere
  12. DACA SACRIFICAREA ACESTOR ANIMALE IMPLICA ALTE LUCRURI, DE EX O SUFERINTA MARE A ANIMALULUI, RENUNTAM LA ACEASTA IDEE CHIAR DACA IMI DADEA CINEVA 5000 MI DE EURO PE ANIMAL. NU MA BAGAM NICI MACAR CA ASOCIAT ! VOI NU INTELEGETI ? HAI SA OPRIM TOT ATUNCI ! TOATE ABATOARELE CA SI ACOLO SE SACRIFICA ANIMALE, BNE PT HRANA DAR TOT SUNT OMORATE !!!!! SUNT IUBITOR DE ANIMALE AM ACASA 5 PISICI, 1 CAINE, 2 PAPAGALI. DAR TREABA CU CHINCHILELE ESTE O AFACERE BUNA SI ATATA TIMP CAT NU SUFERA, NU LE CHINUI SI LE ASIGUR CELE MAI BUNE CONDITII CONSIDER CA NU FAC NIMIC RAU.

    RăspundețiȘtergere